Kremžské rezne s maďarskými zemiakmi45

Kremžské rezne s maďarskými zemiakmi

Suroviny

  • 4 bravčové rezne z krkovičky
  • kremžská horčica (sladká horčica s chrenom). Zemiaky na maďarský spôsob: 8 väčších zemiakov
  • maslo
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • cesnak

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne naklepeme, potrieme kremžskou horčicou a opražíme ich na horúcom tuku z oboch strán. Podávame s pokrájanou cibuľou a zemiakmi na maďarský spôsob. Zemiaky na maďarský spôsob: zemiaky pokrájame na plátky hrubé asi 3 až 4 milimetre a poukladáme ich tesne vedľa seba na maslom vymastený plech tak, aby sa neprekrývali. Posypeme soľou, mletou červenou paprikou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď sa na zemiakoch začnú vytvárať bubliny a čiastočne zhnednú, pokladieme na ne prelisovaný cesnak rozmiešaný s maslom a ešte chvíľku zapečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa