Kremžské rezne s maďarskými zemiakmi45

Kremžské rezne s maďarskými zemiakmi

Suroviny

  • 4 bravčové rezne z krkovičky
  • kremžská horčica (sladká horčica s chrenom). Zemiaky na maďarský spôsob: 8 väčších zemiakov
  • maslo
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • cesnak

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne naklepeme, potrieme kremžskou horčicou a opražíme ich na horúcom tuku z oboch strán. Podávame s pokrájanou cibuľou a zemiakmi na maďarský spôsob. Zemiaky na maďarský spôsob: zemiaky pokrájame na plátky hrubé asi 3 až 4 milimetre a poukladáme ich tesne vedľa seba na maslom vymastený plech tak, aby sa neprekrývali. Posypeme soľou, mletou červenou paprikou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď sa na zemiakoch začnú vytvárať bubliny a čiastočne zhnednú, pokladieme na ne prelisovaný cesnak rozmiešaný s maslom a ešte chvíľku zapečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa