Krémová cibuľačka v bosniaku45

Krémová cibuľačka v bosniaku

Suroviny

  • cibuľa (podľa veľkosti hrnca - 4-5 ks)
  • bosniaky
  • soľ
  • vegeta
  • paprika
  • strúhaný syr

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, na troške oleja ju trošku osmahneme. Pridáme lyžičku sladkej papriky a zalejeme hrnčekom vody. Osolíme, pridáme vegetu a na miernom plameni dusíme prikryté asi 15-20 minút.Dolejeme vodou a este necháme vrieť cca 20 minút, kým sa cibuľa dobre rozvarí. Vypneme a mixérom rozmixujeme cibuľu, až nám vznikne super hladká krémová polievka. Teraz si pripravíme bosniaky. Bosniak rozkrojíme asi v jednej tretine zvrchu. Lyžicou vydlabeme vnútro - pozor, nie celkom, lebo by sa nám bosniak rýchlo rozmočil. Lyžicou "utľapkáme" vnútro (môžeme si pomôcť aj rukou) tak, aby nám vznikla mištička. Polievku nalejeme do pripravenej misky a posypeme strúhaným syrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa