Krémová cibuľačka v bosniaku45

Krémová cibuľačka v bosniaku

Suroviny

  • cibuľa (podľa veľkosti hrnca - 4-5 ks)
  • bosniaky
  • soľ
  • vegeta
  • paprika
  • strúhaný syr

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, na troške oleja ju trošku osmahneme. Pridáme lyžičku sladkej papriky a zalejeme hrnčekom vody. Osolíme, pridáme vegetu a na miernom plameni dusíme prikryté asi 15-20 minút.Dolejeme vodou a este necháme vrieť cca 20 minút, kým sa cibuľa dobre rozvarí. Vypneme a mixérom rozmixujeme cibuľu, až nám vznikne super hladká krémová polievka. Teraz si pripravíme bosniaky. Bosniak rozkrojíme asi v jednej tretine zvrchu. Lyžicou vydlabeme vnútro - pozor, nie celkom, lebo by sa nám bosniak rýchlo rozmočil. Lyžicou "utľapkáme" vnútro (môžeme si pomôcť aj rukou) tak, aby nám vznikla mištička. Polievku nalejeme do pripravenej misky a posypeme strúhaným syrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa