Králik na zelenine15

Králik na zelenine

Suroviny

  • 1 králik v celku
  • soľ
  • drvená rasca
  • štipka muškátového kvetu
  • 20 g hladkej múky
  • 100 g cibule
  • 60 g masla
  • paradajky
  • papriky
  • uhorka
  • cuketa
  • kareláb
  • petržlenová vňať
  • pažítka

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Králika osolíme, okoreníme rascou a muškátovým kvetom a poprášíme múkou. Najemno nakrájanú cibuľu vsypeme do pekáča na rozpálené maslo a len speníme.

Na svetlú cibulku vložíme králika, zlahka ho opražíme z oboch strán, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, priklopíme a dusíme.

Ked je maso takmer mäkké, pridáme rozkrájanú zeleninu,vložíme do predhriatej rúry a dusíme do mäkka. Králika preložíme na misu,obložíme zeleninou a ozdobíme nasekanou petržlenovou vnatou a pažitkou. Podávame s varenými zemiakmi.

Autor: Erika Múčková

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa