Králik na zelenine15

Králik na zelenine

Suroviny

  • 1 králik v celku
  • soľ
  • drvená rasca
  • štipka muškátového kvetu
  • 20 g hladkej múky
  • 100 g cibule
  • 60 g masla
  • paradajky
  • papriky
  • uhorka
  • cuketa
  • kareláb
  • petržlenová vňať
  • pažítka

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Králika osolíme, okoreníme rascou a muškátovým kvetom a poprášíme múkou. Najemno nakrájanú cibuľu vsypeme do pekáča na rozpálené maslo a len speníme.

Na svetlú cibulku vložíme králika, zlahka ho opražíme z oboch strán, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, priklopíme a dusíme.

Ked je maso takmer mäkké, pridáme rozkrájanú zeleninu,vložíme do predhriatej rúry a dusíme do mäkka. Králika preložíme na misu,obložíme zeleninou a ozdobíme nasekanou petržlenovou vnatou a pažitkou. Podávame s varenými zemiakmi.

Autor: Erika Múčková

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa