Krab so šampiňónovou omáčkou45

Krab so šampiňónovou omáčkou

Suroviny

  • 250 g krabích tyčiniek
  • 5 PL vermútu
  • 50 g masla
  • 2 PL múky
  • 1 cibuľa
  • 100 g šampiňónov
  • 1 šálka smotany
  • 100 g tvrdého syra
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pokrájanú cibuľu osmažte na masle, pridajte nakrájané šampiňóny a posekanú petržlenovú vňať. Primiešajte múku, osmažte ju do svetložlta a zalejte smotanou. Pridajte postrúhaný syr a miešajte kým sa syr nerozpustí. Prilejte vermút, dochuťte soľou a korením. Nakoniec vmiešajte rozmrazené pokrájané krabie mäso a nechajte prehriať asi 10 min. Podávajte s bielym chlebom a bielym vínom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa