Kolienka s hubami30

Kolienka s hubami

Suroviny

  • 500 g kolienok
  • soľ
  • 400 g hlivy
  • 50 g masla
  • 100 ml mlieka
  • 4 vajcia

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme, popláchneme a dáme odkvapkať. Hlivu pokrájame na plátky a udusíme na časti masla, osolíme. Pridáme odkvapkané kolienka, osolené mlieko s rozšľahanými vajciami a miešame do zhustnutia.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa