Kokosovo-želatínový koláč45

Kokosovo-želatínový koláč

Suroviny

  • Cesto: tmavá piškóta zo 6 vajec
  • 7 PL kryštálového cukru
  • 6 PL výberovej múky
  • 6 PL vody
  • 2 PL kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 1 tuk na pečenie
  • 200 g kokosu
  • 150 g práškového cukru
  • sneh zo 4 bielkov

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 7


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto vymiešame a upečieme na plechu. Koláč potrieme malinovým lekvárom a kokosovou plnkou. Potom si pripravíme želatínu z 3 dl malinového sirupu, 2 dl vody a 1 malinového pudingu. Na kokosový krém nalejeme želatínový puding, navrch poukladáme štvorcové keksy. Necháme stuhnúť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa