Kari panenka v placke45

Kari panenka v placke

Suroviny

  • 400 g bravčovú panenku
  • tuk alebo bravčovú masť
  • 1 lyžicu medu
  • sójovú omáčku
  • 1 lyžičku bazalky
  • 1 pór
  • mletú rascu
  • 1 lyžičku kari
  • chilli podľa chuti
  • 1 lyžičku majzeny
  • sójovú omáčku
  • soľ
  • dcl šľahačky
  • zemiakové placky

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na tuku si opražíme pór s rascou, lyžicou medu a chilli. Pridáme mäso a porestujeme. Pridáme sójovú omáčku, bazalku a kari. Po chvíli pridáme majzenu. Porestujeme a pridáme deci šľahačky. Povaríme a odstavíme. Potom upečieme zemiakové placky. Zmes dáme do placky a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa