Kari panenka v placke45

Kari panenka v placke

Suroviny

  • 400 g bravčovú panenku
  • tuk alebo bravčovú masť
  • 1 lyžicu medu
  • sójovú omáčku
  • 1 lyžičku bazalky
  • 1 pór
  • mletú rascu
  • 1 lyžičku kari
  • chilli podľa chuti
  • 1 lyžičku majzeny
  • sójovú omáčku
  • soľ
  • dcl šľahačky
  • zemiakové placky

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na tuku si opražíme pór s rascou, lyžicou medu a chilli. Pridáme mäso a porestujeme. Pridáme sójovú omáčku, bazalku a kari. Po chvíli pridáme majzenu. Porestujeme a pridáme deci šľahačky. Povaríme a odstavíme. Potom upečieme zemiakové placky. Zmes dáme do placky a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa