Karamelový krém s broskyňami45

Karamelový krém s broskyňami

Suroviny

  • 1 konzerva zaváraných broskýň
  • 800 ml mlieka
  • 300 g kryštálového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 PL maizeny
  • 10 žĺtkov
  • 3 malé tyčinky škorice
  • kôra z citrónu

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do 800 ml mlieka dáme variť celú škoricu a citrónovú kôru. Zvlášť vyšľaháme 10 žĺtkov s 200 g kryštálového cukru. Vyšľahané vmiešame do precedeného vychladnutého mlieka, pridáme 60 g maizeny rozpustenej v troške vody a pridáme asi 100 ml šľahačkovej smotany. Všetko to ešte raz precedíme a šľaháme do zhustnutia. Na panvici skaramelizujeme asi 100 g kryštálového cukru, pridáme trošku kompótovej šťavy a nakrájané zavárané broskyne. Okaramelizujeme a podávame preliate s krémom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Krehké cesto sa nebude tak mrviť, ak počas jeho prípravy pridáme do neho niekoľko kvapiek octu.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa