Kakaový zákusok so smotanovým krémom a s drobným ovocím45

Kakaový zákusok so smotanovým krémom a s drobným ovocím

Suroviny

  • KORPUS: 2 vajcia
  • 75 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 50 ml oleja
  • 50 ml čokoládového alebo vajcového likéru
  • 70 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 20 g kakaa
  • 20 g kukuričného škrobu
  • maslo na vymazanie formy
  • 600 g drobného ovocia na ozdobenie
  • KRÉM: 400 g smotanového syra (Philadelphia
  • Goldessa
  • Bánovecká smotanová nátierka)
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia s krupicovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do hustej peny. Pridajte olej, likér a premiešajte. Potom postupne vmiešajte zmes preosiatej múky, kypriaceho prášku, kakaa a kukuričného škrobu. Cesto rozotrite do pripravenej tortovej formy s priemerom 24 cm a pečte pri teplote 170 °C asi 12 minút. Korpus nechajte vychladnúť a preložte ho na tortový podnos. Bielu čokoládu polámte, zalejte horúcou smotanou, nechajte chvíľu postáť a potom vymiešajte. Rozpustenú čokoládu po vychladnutí vmiešajte do smotanového syra. Korpus natrite krémom a ozdobte drobným ovocím.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa