Jemné ovsené lievance45

Jemné ovsené lievance

Suroviny

  • hrnček ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • ½ litra mlieka
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • soľ
  • škorica a 3 PL cukru.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vločky necháme cez noc namočené v mlieku (v chladničke). Ráno zmiešame vločky s vajíčkom, polohrubou múkou, práškom do pečiva, cukrom, škoricou a štipkou soli. Z cesta pražíme na troške oleja lievance. Podávame s džemom, javorovým sirupom či ovocím podľa chuti.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa