Jahodový koláč45

Jahodový koláč

Suroviny

  • 220 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g hrubej múky
  • 60 g masla
  • 500 g jahôd

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cukor vymiešame so žĺtkami, múkou a roztopeným maslom. Z bielkov ušľaháme sneh, zmiešame ho so zvyšným cukrom a zmes spojíme so žĺtkovým krémom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame a uložíme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Na spevnenie konzistencie cesta môžeme namiesto vajíčka použiť najemno zomleté ovsené vločky
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa