Jahodové makrónky45

Jahodové makrónky

Suroviny

  • 3 bielky
  • 30 g krupicového cukru
  • 210 g práškového cukru
  • pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
  • 120 g jemne mletých ošúpaných mandlí (mandľová múka)
  • KRÉM: 150 g bielej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 30 g masla
  • 30 g jahodového džemu

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bielky (musia byť izbovej teploty) vyšľahajte a postupne pridávajte krupicový cukor. Vyšľahajte hustý sneh. K snehu prilejte zopár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva a zľahka premiešajte. Jemne zapracujte práškový cukor zmiešaný s mandľovou múkou. Pripravenou hmotou naplňte cukrárske vrecko s hladkou trubičkou a na veľký plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte makrónky. Nechajte ich na plechu 20 minút zaschnúť a pečte pri teplote 140 °C 12-15 minút.

PRIPRAVTE KRÉM: Polámanú čokoládu zalejte vriacou smotanou, nechajte chvíľu postáť a vymiešajte. Ešte v teplej hmote za stáleho miešania rozpustite maslo. Krém zafarbite jahodovým džemom pretlačeným cez sitko a dajte do chladničky vychladnúť. Krémom naplňte makrónky. Najlepšie chutia na druhý deň.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa