Jahodová roláda s tvarohovým krémom45

Jahodová roláda s tvarohovým krémom

Suroviny

  • 5 vajec
  • 150 g jemného kryštálového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 20 g kakaa
  • 2 lyžice oleja
  • 500 g jahôd
  • 50 g bielej čokolády
  • Na krém: 2 plátky želatíny
  • 500 g jemného tvarohu
  • 75 g práškového cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme zmes preosiatej múky, kypriaceho prášku, kakaa a premiešame. Nakoniec vmiešame olej. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút. Pripravíme krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme 10 minút napučať. Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme rozpustenú vlažnú čokoládu a premiešame.

Želatínu rozpustíme v teplom vodnom kúpeli, pridáme 3 lyžice tvarohovej hmoty, premiešame a potom pridáme do tvarohového krému. Nakoniec do krému vmiešame šľahačku. Krém pred použitím dáme na 20 minút do chladu. Upečený plát cesta po miernom vychladnutí stočíme a necháme vychladnúť. Z plátu opatrne stiahneme papier. Upečené cesto natrieme 2/3 krému, uložíme 300 g pokrájaných jahôd a stočíme. Vrch rolády ozdobíme zvyšným krémom, posypeme hoblinami bielej čokolády a nakoniec po dĺžke ozdobíme pokrájanými zvyšnými jahodami.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa