Jablková bábovka45

Jablková bábovka

Suroviny

  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 130 g rastlinného tuku na pečenie
  • 80 g mletých lieskovcov
  • 4 vajcia
  • 3 menšie jablká
  • 2/3 balíčka prášku do pečiva
  • 1 vanilinový cukor
  • tuk na vymastenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

80%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia rozdelíme na žĺtky, vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme tuk, smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté lieskovce. Z bielkov a vanilínového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Jablká umyjeme, postrúhame najemno. Sneh spolu s jablkami zamiešame do cesta, ktorý vylejeme do formu a upečieme. Autor: Magda Jandzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa