Jablčno-medový nápoj30

Jablčno-medový nápoj

Suroviny

  • 500 g jabĺk
  • 2 dl studenej sódovky
  • 1 dl vody
  • 3-4 lyžice medu
  • 1 vanilkový cukor
  • šťava z 1 citróna
  • šumivé víno

Náročnosť receptu

jednoduchý

31%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené jablká rozmixujeme so sódovkou, pridáme vo vode rozpustený med, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Znovu premixujeme a konečnú hustotu nápoja upravíme doliatím chladeného šumivého vína.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa