Indické šošovicové guľky s jogurtom45

Indické šošovicové guľky s jogurtom

Suroviny

  • 250 g červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL petržlenovej vňate
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • soľ
  • korenie
  • mletá rasca
  • čili korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

63%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šošovicu uvaríme v litri vody (cca. 20 minút), precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme do šošovice, pretlačíme cesnak a rozmixujeme. Zmes zmiešame s hladkou múkou, práškom do pečiva, ochutíme rascou, soľou, korením, štipkou čili korenia a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vytvoríme guľôčky a pražíme ich na oleji. Podávame s bielym jogurtom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa