Indické šošovicové guľky s jogurtom45

Indické šošovicové guľky s jogurtom

Suroviny

  • 250 g červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL petržlenovej vňate
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • soľ
  • korenie
  • mletá rasca
  • čili korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

63%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šošovicu uvaríme v litri vody (cca. 20 minút), precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme do šošovice, pretlačíme cesnak a rozmixujeme. Zmes zmiešame s hladkou múkou, práškom do pečiva, ochutíme rascou, soľou, korením, štipkou čili korenia a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vytvoríme guľôčky a pražíme ich na oleji. Podávame s bielym jogurtom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa