Indické kuracie kari45

Indické kuracie kari

Suroviny

  • 600 g kuracích pŕs na kocky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 cibule pokrájané na drobno
  • lyžička zázvoru
  • pol lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička chilli
  • pol lyžičky mletej škorice
  • pol lyžice mletého klinčeka
  • lyžička kari korenia
  • 4 lyžice kokosového mlieka
  • 500 ml vody
  • soľ
  • hrsť koriandrových lístkov

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu osmahneme, pridáme sušené korenia a pražíme päť minút. Pridáme kúsky kurčaťa a dôkladne opečieme. Zalejeme kokosovým mliekom, vodou, osolíme a na miernom ohni dusíme až kým mäso nezmäkne. Na záver všetko posypeme koriandrom a podávame s ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa