Indická polievka45

Indická polievka

Suroviny

  • Polovica kurčaťa
  • polievková zelenina (mrkva
  • zeler
  • petržlen) 1 lyžicu korenia karí
  • 100 g mandlí
  • 1 sladkú smotanu
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kurča a pokrájanú zeleninu dáme variť do dvoch litrov vody. Ochutíme korením karí a soľou. Mäkké kurča vyberieme, vykostíme, vývar scedíme, vložíme doň vykostené mäso, pridáme šúpané mandle a sladkú smotanu. Polievku ešte 5 minúť zľahka povaríme. .
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa