Hydinovo-ryžový šalát45

Hydinovo-ryžový šalát

Suroviny

  • 200 g dlhozrnnej ryže
  • 200 g kuracích pŕs
  • 20 g masla
  • 200 g jabĺk
  • 80 g banánov
  • 100 g pomarančovej šťavy
  • 40 g oleja
  • 20 g mandlí
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kari korenie
  • mletá červená paprika

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu uvaríme do mäkka. Kuracie prsia osolíme, opečieme na polovici masla, pridáme karí korenie a mletú papriku, podlejeme vodou a chvíľu dusíme. Na zvyšnom masle podusíme nastrúhané jablka s banánom a karí korením. K uvarenej ryži pridáme na rezance nakrájané vychladnuté kuracie prsia a podusené ovocie, polejeme pomarančovou šťavou zmiešanou s olejom, soľou, korením a všetko premiešame. Ozdobíme mandľami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa