Husacie prsia a stehná s hlivou45

Husacie prsia a stehná s hlivou

Suroviny

  • 4husacie prsia a 4 stehná
  • 2 lyžice masti
  • 2 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 300 g hlív

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do rajice dáme trochu usacej masti, nadrobnonakrájanú cibuľu, cesnak roztretý so soľou a opražime. Na to položíme husacie prsia a stehná, osolíme a za občasného podlievania dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, šťavu zaprášime múkou, pridáme na rezance pokrájané udusené hlivy a mäso.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa