Hubové rizoto45

Hubové rizoto

Suroviny

  • 300 g ryže
  • 30 g masti
  • 40 g cibule
  • ¼ kg čerstvých húb
  • mleté čierne korenie
  • 100 g zelenej papriky
  • 100 g paradajok

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umytú ryžu krátko opečte na masti, zalejte vodou, osoľte a duste pod pokrievkou. Na masti opražte pokrájanú cibuľu, pridajte umyté pokrájané huby, korenie, trochu podlejte vodou a duste. Pred dodusením pridajte najprv očistenú pokrájanú papriku, potom paradajky a doduste. Dobre premiešajte s dusenou ryžou, podľa potreby dochuťte. Podávajte so zeleninovým šalátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa