Hrachové zemiaky s vyprážaným syrom45

Hrachové zemiaky s vyprážaným syrom

Suroviny

  • 250 g zemiakov
  • 250 g mrazeného hrášku,vývar
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kôpor
  • 2 ks syru Encián
  • 2 vajcia
  • hladká múka
  • mleté orechy

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do hrnca dáme nakrájané zemiaky, hrášok, zalejeme vývarom, uvaríme do mäkka. Uvarené vymixujeme na kašu, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájaný kôpor(prípadne sušený), premiešame. Syr nakrájame na plátky, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a mletých orechoch, potom vyprážame. Príloha: zeleninový alebo hlávkový šalát.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa