Hovädzie ragú s knedličkami45

Hovädzie ragú s knedličkami

Suroviny

  • 900 g mletého hovädzieho mäsa
  • šálka olivového oleja
  • 3 veľké posekané cibule
  • 900 g jemnej šunky
  • 60 g prosciutta
  • 2 veľké posekané strúčiky cesnaku
  • 4 šálky hovädzieho vývaru
  • 30 g sušených šampiňónov
  • lístky šalvie
  • 180 ml paradajkového pretlaku
  • 800 ml plátkových rajčín z konzervy
  • 3 šálky vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji opražíme cibuľu, šunku, prosciutto a cesnak. Dusíme desať minút a potom pridáme mleté mäso. Po piatich minútach vlejeme šálku bujónu, vmiešame šampiňóny a šalviu. Po chvíli pridávame ďalšie šálky vývaru, jednu po druhej. Tekutina sa musí absorbovať, následne môžeme pridať pretlak a rajčiny.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa