Hovädzie na slanine45

Hovädzie na slanine

Suroviny

  • 4 hovädzie rezne
  • slanina
  • cibuľa
  • masť
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne umyjeme, osušíme a nasolíme. Cibuľu nakrájanú na kocky opečieme na masti, pridáme rezne, ktoré z oboch strán rýchlo opečieme, pridáme na plátky nakrájanú slaninu a podlejeme vodou. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Podávame s tarhoňou, vajíčkom natvrdo a kyslou uhorkou alebo čalamádou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa