Hovädzie na slanine45

Hovädzie na slanine

Suroviny

  • 4 hovädzie rezne
  • slanina
  • cibuľa
  • masť
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne umyjeme, osušíme a nasolíme. Cibuľu nakrájanú na kocky opečieme na masti, pridáme rezne, ktoré z oboch strán rýchlo opečieme, pridáme na plátky nakrájanú slaninu a podlejeme vodou. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Podávame s tarhoňou, vajíčkom natvrdo a kyslou uhorkou alebo čalamádou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa