Hlávkový šalát s jogurtom15

Hlávkový šalát s jogurtom

Suroviny

  • 1 menší hlávkový šalát
  • 1 nízkotučný biely jogurt
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 1 ČL šťavy z citróna
  • 1 ČL olivového oleja
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hlávkový šalát rozoberieme na listy, prepláchneme vlažnou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na jemné rezance. Pridáme očistený, na malé plátky pokrájaný cesnak a zľahka spolu premiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pokvapkáme citorónovou šťavou a olivovým olejom Polejeme bielym jogurtom .
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa