Guľky z údeného mäsa30

Guľky z údeného mäsa

Suroviny

  • 500 g údeného vareného mäsa
  • tavený syr
  • maslo
  • postrúhaný chren
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne korenie
  • tvrdý syr
  • červená kápia

Náročnosť receptu

jednoduchý

58%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso pomelieme, pridáme k nemu maslo a tavený syr, postrúhaný chren, papriku, soľ, korenie a dobre všetko vymiešame. Z hmoty tvarujem guľky, ktoré obaľujeme v strúhanom syre pomiešanom s petržlenovou vňaťou. Z plátkou syra povykrajujeme malé kolieska, na ktoré ukladáme guľky. Na guľku dáme kúsok kapie a spevníme špáradlom, alebo ozdobnou ihlou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa