Grilované bravčové karé na víne30

Grilované bravčové karé na víne

Suroviny

  • 600 g bravčového karé
  • soľ
  • 1 dl bieleho vína
  • olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté a vykostené bravčové karé nakrájame na hrubšie rezne a trochu naklepeme. Osolíme, polejeme vínom, pokvapkáme olejom a necháme odležať na chladnom mieste. Grilovací rošt rozohrejeme, poukladáme naň odležané rezne, ešte pokvapkáme vínom a po každej strane grilujeme 4 minúty. Hotové rezne upravíme na misu a hneď podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa