Grécky šalát30

Grécky šalát

Suroviny

  • 1 šalátová uhorka alebo cuketa
  • čerstvá paprika
  • 2 paradajky
  • čierne a zelené olivy
  • slaný syr Fetaki (Feta)
  • cibuľa
  • olej
  • citrónová šťava
  • voda
  • oregano

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky suroviny, okrem olív, nakrájame na kocky, ktoré sú veľkosťou porovnateľné s veľkosťou olív. Premiešame spolu s olivami. Pridáme na kocky pokrájaný syr. Z citrónovej šťavy, vody, cukru a oregana zamiešame nálev a suroviny zalejeme. Necháme postáť. Nie je potrebné soliť, syr obsahuje soli dostatok. Šalát je vhodný aj ako hlavné jedlo. .
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa