Grécky ovocný šalát15

Grécky ovocný šalát

Suroviny

  • 200 g kyslých jabĺk
  • 100 g hrušiek
  • 100 g pomarančov
  • 200 g banánov
  • 5 g práškového cukru
  • 1 dl kompótovej šťavy z jahôd alebo z iného ovocia
  • šťava z 1 citróna
  • 2 orechy.

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Jablká a hrušky umyjeme, rozrežeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na osminky. Pomaranč ošúpeme a rozdelíme na plátky, z ošúpaných banánov nakrájame kolieska a uložíme všetko na porcelánovú misku. Posypeme cukrom, prilejeme kompótovú šťavu zmiešanú s citrónovou a ozdobíme polovičkami orechov. Šalát môžeme vylepšiť šľahačkou. Podľa sezóny môžeme použiť aj iné druhy ovocia napríklad višne, čerešne, marhule, broskyne. Môžeme ochutiť vodkou alebo griotkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa