Gratinovaná polenta s klobásou15

Gratinovaná polenta s klobásou

Suroviny

  • 100 g instantnej polenty
  • zeleninový vývar
  • 1 lyžica masla
  • 150 g tvrdého syra
  • olivový olej
  • 1 pór
  • 1 mladá cibuľka
  • 1 klobása
  • soľ
  • štipka muškátového orieška
  • mleté biele korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Polentu uvarte podľa návodu v zeleninovom vývare. Polovicu syra nastrúhajte a vmiešajte do polenty spolu s maslom. Osoľte, okoreňte a rozotrite na plech. Dajte zapiecť na 40 minút pri teplote 170 °C. Po upečení polentu nechajte vychladnúť a po stuhnutí z nej nakrájajte štvorce. V nádobe, kde budete jedlo zapekať na oleji, orestujte pór a cibuľku nakrájané na kolieska. Po chvíli pridajte nakrájanú klobásku, opečte, premie- šajte a navrch poukladajte pripravenú polentu. Posypte zvyšnou časťou syra a dajte na 10 minút zapiecť pri miernej teplote.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa