Gaštanový tunel s jahodami45

Gaštanový tunel s jahodami

Suroviny

  • 5 žĺtkov
  • 5 PL práškového cukru
  • 5 PL polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • 5 bielkov
  • 1 gaštanové pyré
  • maslo
  • práškový cukor
  • šľahačka v prášku
  • mlieko
  • vanilková tortová plnka
  • jahody
  • čokoládová poleva

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto: 5 žĺtkov vyšľahať s 5 PL práškového cukru, pridať 5 PL polohrubej múky zmiešaných s pol prášku do pečiva a sneh z 5 bielkov. Upiecť na plechu pri 200°C asi 20 min. Gaštanový krém: 1 gaštanové pyré vyšľahať s 1 malým maslom, možno pridať práškový cukor podľa chuti. Cesto po upečení rozdeliť tak, aby sme ním vyložili formu na biskupský chlebík a časť nám zostala na zakrytie. Gaštanový krém natrieť na cesto, vložiť ho do formy, do ktorej sme dali fóliu. Vyšľahať 1 šľahačku v prášku s mliekom podľa návodu. Dať ju na gaštanovú plnku, pripraviť 1 vanilkovú tortovú plnku podľa návodu, dať ju na šľahačku, trochu si odložiť povtláčať do nej pokrájané jahody, zakryť zvyšným cestom, zaťažiť a dať do chladničky. Po stuhnutí vyklopiť, potrieť vanilkovou tortovou plnkou a poliať čokoládovou polevou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Ak chceme mať kysnuté cesto pekne vysoké, po vykysnutí ho premiesime a necháme znovu podkysnúť.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa