Fornetti45

Fornetti

Suroviny

  • na cesto: 400 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 300 g hladkej špeciálnej múky
  • droždie
  • 1lyžička soli
  • 1 lyžička cukru,1 dcl oleja
  • pizzové korenie
  • na plnku: 250 g HERA alebo PALMARÍN
  • pretlačený cesnak-podľa chuti
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžičky soli

Náročnosť receptu

náročný

58%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti a postupne cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm.

Potrieme do hladka vymiešanou plnkou, môžeme posypať postrúhaným syrom alebo podľa vlastnej fantázie a zrolujeme. Vrch potrieme žĺtkom, posypeme sézamom alebo racsou a krájame trojuholníčky, ktoré pečieme v rúre cca 20 min.

Autor: Madošová

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Cestoviny po uvarení prepláchneme studenou vodou, nebudú klzké.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa