Filé s chrenom45

Filé s chrenom

Suroviny

  • 750 g rybacieho filé
  • soľ
  • 40 g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 100 g strúhaného chrenu
  • šťava z 1/2 citróna na ozdobu
  • 1 cibuľa

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na masle, pridáme nakrájané a posolené filé, ktoré opečieme po obidvoch stranách. Potom pridáme paradajkový pretlak, ktorý zriedime 5 cl vody, a dusíme asi 5 minút. Hotové filé pokvapkáme šťavou z citróna, ozdobíme kolieskami citróna, obložíme postrúhaným chrenom a podávame s vypražanými zemiakovými hranolkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa