Fazuľa s kyslou kapustou45

Fazuľa s kyslou kapustou

Suroviny

  • 350 g fazule
  • 40 g masla
  • 250 g kyslej kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 150 ml kyslej smotany
  • lyžička hladkej múky

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Fazuľu uvaríme do mäkka. Opražíme cibuľku a pridáme kapustu. Po chvíli pridáme aj fazuľu aj s vodou a ochutíme roztlačeným cesnakom. Smotanu zahustíme múkou a dobre rozmiešame. Pridáme ku kapuste a chvíľu povaríme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa