Fazuľa s kyslou kapustou45

Fazuľa s kyslou kapustou

Suroviny

  • 350 g fazule
  • 40 g masla
  • 250 g kyslej kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 150 ml kyslej smotany
  • lyžička hladkej múky

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Fazuľu uvaríme do mäkka. Opražíme cibuľku a pridáme kapustu. Po chvíli pridáme aj fazuľu aj s vodou a ochutíme roztlačeným cesnakom. Smotanu zahustíme múkou a dobre rozmiešame. Pridáme ku kapuste a chvíľu povaríme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa