Falošná treska15

Falošná treska

Suroviny

  • 3 natvrdo uvarené vajíčka
  • 1 surová mrkva
  • 2 kyslé uhorky
  • 1 tvaroh
  • trochu vegety
  • 1 lyžica horčice
  • 1 cibuľa
  • majonéza

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tvaroh dáme pred úpravou na niekoľko hodín do chladničky. Všetky suroviny nadrobno nastrúhame. Pridáme majonézu, horčicu a dochutíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Na zahusťovanie omáčok môžeme používať múčne maslo. Kopcovitú lyžicu múky zmiešame s lyžicou masla a vyformujeme guľku. Potom ju vložíme do variacej sa omáčky a za stáleho miešania rozpustíme.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa