Dvojfarebné rezy45

Dvojfarebné rezy

Suroviny

  • 5 vajec
  • 25 dg práškového cukru
  • 2 vanilky
  • 25 dg margarínu
  • 30 dg hrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dcl mlieka
  • 2 dg kakaa

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky zmiešame s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko, striedavo s múkou preosiatou s práškom do pečiva. Z bilekov urobíme tuhý sneh, ktorý opatrhne vmiešame k cestu. Cesto rozdelíme na 2 diely – do jednej primiešame kakao. Cesto bez kakaa vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pridáme druhé cesto a upečieme v rúre. Vychladené rezy posypeme práškovým cukrom alebo lekvárom. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa