Dusené kurča na hubách45

Dusené kurča na hubách

Suroviny

  • 1 väčšie kurča
  • 100 g húb
  • 1 cibuľa
  • čierne korenie
  • soľ
  • 3 dl kyslej smotany
  • 4 PL oleja
  • hladká múka
  • ½ ČL horčice

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté vypitvané kurča rozkrájajte na porcie. Pokrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte kurča a nakrájané huby, všetko posoľte, podlejte vodou a duste. Keď je mäso mäkké, šťavu vyvarte a pridajte kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku a horčicu. Za stáleho miešania poduste ešte 5 min. a podávajte s makarónmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa