Dusené kurča na hubách45

Dusené kurča na hubách

Suroviny

  • 1 väčšie kurča
  • 100 g húb
  • 1 cibuľa
  • čierne korenie
  • soľ
  • 3 dl kyslej smotany
  • 4 PL oleja
  • hladká múka
  • ½ ČL horčice

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté vypitvané kurča rozkrájajte na porcie. Pokrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte kurča a nakrájané huby, všetko posoľte, podlejte vodou a duste. Keď je mäso mäkké, šťavu vyvarte a pridajte kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku a horčicu. Za stáleho miešania poduste ešte 5 min. a podávajte s makarónmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa