Dusená špargľa s paradajkami, bylinkami a avokádovým dipom45

Dusená špargľa s paradajkami, bylinkami a avokádovým dipom

Suroviny

  • 550 g bielej hrubej špargle
  • maslo
  • 15-16 cherry paradajok
  • 2 mäkké avokáda
  • šťava z 1 citróna
  • 2-3 lyžice sladkej smotany
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • zmes nahrubo posekaných byliniek (časť odložte na ozdobenie)
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka muškátového orieška

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do dvoch papierov na pečenie uložte umytú a očistenú špargľu. Položte 2 plátky masla, pridajte zopár paradajok a balíčky uzavrite a zviažte špagátikom. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 190 °C duste 15-20 minút. Avokáda ošúpte, vyberte kôstky a v miske roztlačte vidličkou. Pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte smotanu, ochuťte muškátovým orieškom, pretlačeným cesnakom, bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením. Vymiešajte na hladkú hmotu. Po upečení balíčky otvorte a špargľu preložte na taniere. Prelejte avokádovým dipom a posypte zvyšnými bylinkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa