Domáci ľadový čaj15

Domáci ľadový čaj

Suroviny

  • 9 dl vriacej vody
  • 12 lyžičiek zeleného čaju
  • 2 citróny
  • 100 g trstinového cukru
  • sezónne ovocie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sypaný čaj zalejeme vriacou vodou a necháme 2 až 3 minúty lúhovať. Jeden citrón pokrájame na plátky, šťavu z druhého pridáme do čaju. Osladíme. Vysoké poháre naplníme do polovice ľadom a sezónnym ovocím a ozdobíme plátkami citróna. Prelejeme horúcim čajom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
  • Na zahusťovanie omáčok môžeme používať múčne maslo. Kopcovitú lyžicu múky zmiešame s lyžicou masla a vyformujeme guľku. Potom ju vložíme do variacej sa omáčky a za stáleho miešania rozpustíme.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa