Domáca čabianska klobása45

Domáca čabianska klobása

Suroviny

  • 5 kg bravčového mäsa z pliecka
  • 25 g cesnaku
  • 100 g soli
  • 100 g mletej sladkej papriky
  • 35 g mletej pálivej papriky
  • 25 g rasce
  • črevá

Náročnosť receptu

náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyjeme, odstránime šľachy, pokrájame na kocky a hrubšie zomelieme. Takto pripravené mäso v nádobe dobre premiešame s rozotretým cesnakom a soľou. Necháme na chladnom mieste najmenej 24 hodín odležať. Potom k mäsu primiešame sladkú a pálivú papriku a rascu. Pripravenou mäsovou zmesou naplníme vopred očistené a umyté črevá. Necháme vyúdiť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa