Divina s ovocnou omáčkou15

Divina s ovocnou omáčkou

Suroviny

  • 600 g srnčieho stehna
  • 100 g slaniny
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 1 cibuľa
  • 2 bobkové listy
  • 5 zrniek jalovca
  • 3 zrnká nového korenia
  • mleté čierne korenie
  • 2 DL červeného vína
  • 2 lyžice ríbezli
  • 1 lyžica čučoriedok
  • 1 citrón
  • cukor

Náročnosť receptu

jednoduchý

60%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Koreňovú zeleninu pokrájame, vložíme do hrnca, zalejeme vínom, pridáme cibuľu, bobkové listy, korenie a necháme zovrieť. Vychladeným nálevom zalejeme mäso a dáme na chladné miesto 24 hodín postáť. Potom mäso vyberieme, opražíme zo všetkých strán na oleji, podlejeme nálevom aj so zeleninou a upečieme domäkka. Upečené mäso vyberieme a krájame na plátky. Do výpeku dáme ovocie a povaríme. Dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a vylejeme na mäso.

Autor: Magda Jendzelovská


Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa