Divina s ovocnou omáčkou15

Divina s ovocnou omáčkou

Suroviny

  • 600 g srnčieho stehna
  • 100 g slaniny
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 1 cibuľa
  • 2 bobkové listy
  • 5 zrniek jalovca
  • 3 zrnká nového korenia
  • mleté čierne korenie
  • 2 DL červeného vína
  • 2 lyžice ríbezli
  • 1 lyžica čučoriedok
  • 1 citrón
  • cukor

Náročnosť receptu

jednoduchý

60%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Koreňovú zeleninu pokrájame, vložíme do hrnca, zalejeme vínom, pridáme cibuľu, bobkové listy, korenie a necháme zovrieť. Vychladeným nálevom zalejeme mäso a dáme na chladné miesto 24 hodín postáť. Potom mäso vyberieme, opražíme zo všetkých strán na oleji, podlejeme nálevom aj so zeleninou a upečieme domäkka. Upečené mäso vyberieme a krájame na plátky. Do výpeku dáme ovocie a povaríme. Dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a vylejeme na mäso.

Autor: Magda Jendzelovská


Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa