Cream Fizz15

Cream Fizz

Suroviny

  • 4 cl koňaku
  • 3 cl sladkej smotany
  • 2 cl vanilkového likéru
  • 1 cl citrónovej šťavy
  • sóda

Náročnosť receptu

jednoduchý

23%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky prísady okrem sódy silno pretrepeme spolu s ľadom v šejkri, nalejeme do pohára a dolejeme sódu
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa