Citrónová polievka45

Citrónová polievka

Suroviny

  • 2-3 citróny
  • 8 dl vody
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička majzény
  • štipka soli

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Citróny umyjeme v teplej vode a trochu kôry postrúhame. Vodu prevaríme s cukrom a citrónovou kôrou, pridáme vo vode rozšľahané žĺtky a majzénu. Zmes za stáleho šľahania udržíme pri bode varu, ale nevaríme, aby sa vajcia nezrazili. Citrónovú polievku precedíme a necháme vychladnúť. Nakoniec polievku dochutíme štipkou soli a citrónovou šťavou. Citrónovú polievku podávame studenú.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa