Citrónová polievka45

Citrónová polievka

Suroviny

  • 2-3 citróny
  • 8 dl vody
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička majzény
  • štipka soli

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Citróny umyjeme v teplej vode a trochu kôry postrúhame. Vodu prevaríme s cukrom a citrónovou kôrou, pridáme vo vode rozšľahané žĺtky a majzénu. Zmes za stáleho šľahania udržíme pri bode varu, ale nevaríme, aby sa vajcia nezrazili. Citrónovú polievku precedíme a necháme vychladnúť. Nakoniec polievku dochutíme štipkou soli a citrónovou šťavou. Citrónovú polievku podávame studenú.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa