Chrenové chuťovky30

Chrenové chuťovky

Suroviny

  • 1/4 litra šľahačkovej smotany
  • 100 g postrúhaného chrenu
  • soľ
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 4 vajíčka 

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Dobre schladenú šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha. Primiešame do nej jemne postrúhaný chren, podľa chuti pridáme soľ, práškový cukor a citrónovú šťavu. Všetko spolu zamiešame. Medzitým si pripravíme vajíčka natvrdo, hotové prepolíme, žĺtok vydlabeme a bielka naplníme nátierkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Na vymastenie plechu alebo panvice dobre poslúži surový očistený a rozkrojený zemiak a vidlička, ktorú do neho zapichneme a tak rovnomerne rozotierame tuk.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa