Chlpaté nohy45

Chlpaté nohy

Suroviny

  • 4 kuracie stehná
  • 1 lyžicu medu
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu Solamylu
  • 3 lyžice kukuričných lupienkov
  • 1 lyžicu sezamových semienok.

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V miske vymiešame med, sójovú omáčku, soľ a korenie. Zmesou ponatierame osušené stehná a namočíme ich do rozšľahaného vajca so solamylom a v zmesi nadrobno rozdrvených kukuričných lupienkov zmiešaných so sezamovými semienkami. Takto pripravené stehná uložíme na vymastený pekáčik a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 30 až 40 minút.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa