Cheesecake s melónovými loptičkami30

Cheesecake s melónovými loptičkami

Suroviny

  • KORPUS: 250 g keksov Hobitts
  • 50 g olúpaných mandlí
  • 120 g masla
  • PLNKA: 500 g mäkkého tvarohu
  • 250 g kyslej smotany
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • za hrsť olúpaných mandlí
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • šťava a kôra z polovice biocitróna
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • OBLOŽENIE: štvrtka červeného melóna
  • pol žltého melóna
  • šťava z polovice citróna
  • 1 lyžica medu
  • voda na podliatie
  • 1 lyžica rumu
  • lístky medovky

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Dno tortovej formy s priemerom 28 cm vyložte papierom na pečenie. Keksy rozmixujte v mixéri spolu s mandľami. V hrnci na rozohriatom masle opečte rozdrvené keksy. Masu vtlačte na dno formy a v rúre predhriatej na 180 °C pečte 12 minút. Po upečení nechajte úplne vychladnúť. V mise vyšľahajte tvaroh, smotanu, maslo, mandle pomleté na hrubšie, múku a cukor. Ochuťte citrónovou šťavou, kôrou a vanilkovým cukrom. Zmes vylejte na korpus, stierkou zarovnajte a pri teplote 150 °C pečte 45 minút. Nechajte vychladnúť pri otvorených dvierkach rúry. Potom preložte do chladničky na 3-4 hodiny. Z dužiny červeného a žltého melóna vykrajovačkou urobte guľôčky. Vložte ich do hrnca, zalejte vodou, ochuťte citrónovou šťavou, medom a rumom. Melón nechajte nasiaknuť šťavou počas chladenia korpusu. 4/ Vychladený korpus pokryte zmesou odkvapkaného červeného a žltého melóna a ozdobte lístkami medovky.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby vianočné pečivo zvláčnelo, uložte ho do nádoby spolu s kúskom olúpaného jablka zabalenom v obrúsku.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa