Cestoviny s mozzarelou30

Cestoviny s mozzarelou

Suroviny

  • 500 g cestovín
  • 50 g hrášku
  • 200 g strúhaného eidamu
  • 150 g šunky alebo údeného mäsa
  • 150 g syra mozzarella
  • kyslú smotanu
  • soľ a mletú červenú papriku
  • maslo na vymazanie misy

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Potom ich scedíme a pomiešame s hráškom, nastrúhaným eidamom, najemno nakrájanou šunkou a smotanou. Dôkladne premiešame a dáme do maslom vymazanej ohňovzdornej misy. Navrch poukládame na plátky nakrájanú mozzarelu, zľahka posypeme paprikou adáme zapiecť do rúry rozohriatej na 180 stupňou. Pečieme približne pol hodiny.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Cestoviny po uvarení prepláchneme studenou vodou, nebudú klzké.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa