Cestoviny s mozzarelou30

Cestoviny s mozzarelou

Suroviny

  • 500 g cestovín
  • 50 g hrášku
  • 200 g strúhaného eidamu
  • 150 g šunky alebo údeného mäsa
  • 150 g syra mozzarella
  • kyslú smotanu
  • soľ a mletú červenú papriku
  • maslo na vymazanie misy

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Potom ich scedíme a pomiešame s hráškom, nastrúhaným eidamom, najemno nakrájanou šunkou a smotanou. Dôkladne premiešame a dáme do maslom vymazanej ohňovzdornej misy. Navrch poukládame na plátky nakrájanú mozzarelu, zľahka posypeme paprikou adáme zapiecť do rúry rozohriatej na 180 stupňou. Pečieme približne pol hodiny.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa