Cestoviny s cesnakom30

Cestoviny s cesnakom

Suroviny

  • 500 g cestovín (úplne hocijaký tvar)
  • 1 hlavičku cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 dcl olivového oleja
  • 100 g olív
  • 1 červenú papriku
  • strúhaný syr (najlepšie parmezán).

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistený a pretlačený cesnak dáme do olivového oleja, smažíme asi jednu minútu. Pridáme na malé kocky nakrájanú červenú papriku, na kolieska nakrájané olivy, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame a smažíme ďalších 5 minút. Hotovú masu vylejeme na uvarené špagety. Pred podávaním posypeme syrom. Vhodná príloha: hlávkový alebo miešaný šalát.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa