Cestovinový šalát so zeleninou 30

Cestovinový šalát so zeleninou

Suroviny

  • 150 g cestovín fusilli
  • za hrsť čerstvo vylúpaného hrášku
  • pár ružičiek obvareného karfiolu
  • 2 krajce tmavého chleba
  • 2 paradajky

Náročnosť receptu

jednoduchý

88%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V osolenej vriacej vode uvarte cestoviny al dente. Prelejte ich cez sitko a nechajte odkvapkať. Preložte do misy, jemne pokvapkajte olivovým olejom, pridajte umyté paradajky pokrájané na štvrtky, hrášok a obvarené ružičky karfiolu. Zľahka premiešajte, podávajte s kúskami opečeného tmavého chleba a malými fašírkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa