Celozrná roláda s pohánkovou plnkou45

Celozrná roláda s pohánkovou plnkou

Suroviny

  • 4 vajíčka
  • 4 lyžice hnedého cukru
  • 6 lyžíc zmiešanej celozrnnej múky (grahamová amaranthová a hladká pšeničná)
  • 100 g pohánky
  • 1 vanilkový
  • alebo orieškový puding
  • 1 vanilkový
  • alebo hroznový cukor
  • 1 želatína
  • 1 balenie kandovaného ovocia
  • 100 g hrozienok

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh spolu s cukrom, vmiešame žĺtky a múku, nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne rozetrieme a pečieme asi 8 minut. Pripravíme náplň: uvaríme pohánku asi ve 3 dl vody. V 1/4 l vody uvaríme hustý puding a vmiešame želatínu namočenú v troške studenej vode. Spojíme cukrom, pohánkou, ovocím a po vychladnutí touto zmesou potrieme upečený plát, zrolujeme a po zaležaní krájame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa